Karneval


Špela Novak (vokal)

Na svoji glasbeni poti združuje petje in klavir. Znanje klavirja je pridobivala na Konservatoriju za glasbo in balet v Mariboru, sedaj pa klavir in petje poučuje na zasebni glasbeni šoli Muziklub. Kot pevka je sodelovala v različnih glasbenih zasedbah in projektih, med drugim s Kingstoni, Fauš Dur bandom, Urošem Perićem, Stereotipi, Rebeko Dremelj, Natalijo Verboten, 80's Project, What Da Funk … S tem je poleg koncertne kilometrine pridobila veliko izkušenj iz različnih glasbenih zvrsti, ki so še kako dobrodošle za pestrost in raznolikost repertoarja v skupini Karneval.


 

 

 

 

 

 

 

 
Robert Kamplet (klaviature, vokal)

Je z odliko diplomiral in magistriral iz kompozicije na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Je profesor strokovnih glasbenih predmetov na Konservatoriju za glasbo in na Pedagoški fakulteti v Mariboru, ter na orglarski šoli v Celju. Kot skladatelj in multi-instrumentalist je odgovoren za visok nivo glasbene in tehnične izvedbe, ki jo ponuja skupina Karneval.

 

 

 


Denis Čuček (kitare, vokal)

Že vrsto let uspešno združuje tehniko in naravoslovje ter glasbo. Kljub svoji mladosti si je z različnimi izvajalci, od klasične do rock glasbe, nabral veliko glasbenih izkušenj in kilometrine. Kot kitarist in vokalist sodeluje z mnogimi glasbeniki, kot so Proti Toči - Proti Poledici, Glissando, Tim Ribič, Hideyuki Suzuki, Peter Januš, Mirna Reynolds, Big band občine Duplek, Gorazd Ademovič, Alja Breznikar, Eva Boto, prav tako poučuje kitaro na zasebni glasbeni šoli Muziklub ... S svojo virtuoznostjo na kitari daje bandu unikatnost.

 

 

 

 

Dejan Zorman (bas kitara, vokal)

Je akademski glasbenik in profesor viole. Poleg klasičnih zasedb, kot so Mariborska opera, Mariborska filharmonija, Simfoniki RTV Lj, komorna zasedba Pro arte, je sodeloval tudi v zasedbah, ki so igrale zabavno glasbo. Kot študent je sodeloval pri ustanovitvi afro reagge skupine Sunny orchestra, kasneje pa je igral v različnih zasedbah pri nas kot tudi v tujini. Soustvaril je tudi otroško revijo BimBam, za katero je pisal tudi pesmice in priredbe narodnih pesmi. Trenutno poučuje violino na Glasbeni šoli Gornja Radgona.

Iztok Kočevar (bobni, vokal)

Resneje se je z glasbo začel ukvarjati v 80-ih letih, ko se je kot bobnar pridružil legendarni rock in novovalovski skupini Preporod. Kasneje je z raznimi uveljavljenimi komercialnimi bandi, tudi kot saksofonist in klarinetist,  nastopal doma in v tujini, danes pa poleg Karnevala ritmično podpira tudi skupino Proti toči - Proti poledici. Ob tem poučuje bobne na zasebni glasbeni šoli Muziklub. V Karnevalu razen točnega ritma skrbi tudi za stike in booking.